Logo Herinneringbewaarster

Praten over de dood, is praten over het leven

“Ik ben nog lang niet van plan om dood te gaan!”
“Ik ben nog zo jong, ik hoef nog niet na te denken over de dood.”
“Als ik dood ben, dan bepalen mijn nabestaanden maar.”

Er zijn veel redenen waarom mensen niet willen nadenken over hun uitvaart. De dood is in onze samenleving nog steeds een lastig onderwerp zodra het ‘serieus’ wordt. SIRE heeft er nu een campagne over op radio en tv De dood. Praat erover, niet overheen. Hiermee wil SIRE mensen ervan bewust maken dat het juist goed is om serieus over de dood te praten en erbij stil te staan.

Praten over jouw uitvaart
Vanwege mijn werk in de uitvaartbranche, merk ik dat ik ook privé veel gesprekken heb over de laatste reis. Mensen willen er echt wel over praten. Ze vertellen mij hun wensen over hun uitvaart, maar als ik aangeef dat deze gesprekken heel belangrijk zijn om te voeren met de naasten, dan blijft het stil. Dan wordt het te ‘serieus’ en wordt het weggewuifd.

Rust en ruimte voor verdriet
Weet dat het voor jou én voor je nabestaanden heel fijn is als jouw wensen duidelijk zijn. In de periode van overlijden tot de dag van de uitvaart is er heel veel te regelen. In deze emotionele periode is het soms moeilijk om een keuze te maken, omdat je voelt dat je in disbalans bent: “Maak je wel de juiste keuze?”. Het is fijn als je bij een aantal dingen niet hoeft te kiezen omdat je weet wat de wensen van je dierbare waren. Dit geeft rust én ruimte voor je verdriet in de dagen voor de uitvaart.

Praten over de dood, is praten over het leven
De dood hoort bij ons leven. Het leven is niet oneindig en daarom is het ook zo waardevol. Praat over de dood met jouw naasten. Plan hier een moment voor in om het er serieus over te hebben. En leg het vast. Naast dat je elkaars wensen leert kennen, kun je elkaar ook op ideeën brengen. Door deze gesprekken kom je dichter bij elkaar te staan. Deze diepgaande gesprekken zijn zó waardevol voor jouw band met jouw naaste. Het is veel meer dan praten over de dood. Het is ook praten over het leven en de waarde daarvan.

Uitvaartbeurzen inspireren en geven aanleiding tot een gesprek
Vind je het toch moeilijk om het aan de keukentafel over de dood te hebben? Bezoek dan eens een uitvaartbeurs. Wat je op de beurs ziet, geeft aanleiding tot praten: op de beurs zelf, maar zeker ook nadien (aan die keukentafel). Een uitvaartbeurs prikkelt, inspireert en laat je zien dat de waarden van jouw leven terug kunnen komen in de vormgeving van jouw uitvaart. Zo creëer je een persoonlijk afscheid, waarin je dierbaren jou herkennen. Dit helpt hen in hun verdriet. 

Heb je jouw uitvaartwensen helder en gedocumenteerd, dan besef je dat het leven prachtig is en dat je er alles uit wilt en gaat halen. Zo maak je het leven nog waardevoller.

  

Hieronder enkele foto's van een uitvaartbeurs.
Ik denk dat je het wel ziet: geen beladen beurs, maar open, inspirerend en kleurrijk.

 

 

 

Contact

Herinneringbewaarster
Daisy Renders


Het kan dat ik je volgende e-mailbericht of telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een opdracht. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en bezoekadres: Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur
of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). 
Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

(Gewoon een keer bij mij binnenkijken? 
Bekijk de aflevering van het tv-programma 
BinnensteBuiten.)

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2024 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites