Kosten uitvaartfotograaf vaak gedekt via verzekering

Foto's maken tijdens een uitvaart is nog niet zo'n gemeengoed als foto's maken van een bruiloft. Er wordt nog steeds te vaak niet gedacht aan het vastleggen van het laatste afscheid. Maar wist je dat de uitvaartverzekeringen uitvaartfotografie al wel omarmd hebben? De kosten voor een uitvaartfotograaf worden namelijk vaak gedekt. 

Dekking uitvaartfotografie

De kosten voor een uitvaartfotograaf kunnen in veel gevallen worden gedekt door middel van een uitvaartverzekering. Heb je al een uitvaartverzekering of wil je controleren of jouw overleden dierbare er een had? Dan kun je in de voorwaarden van de polis zien waar de dekking van de verzekering voor kan worden gebruikt.

Niet alle soorten verzekeringen bieden dezelfde keuzevrijheid bij de besteding van de uitkering. Of de kosten van uitvaartfotografie worden vergoed, hangt af van het type verzekering.

Kapitaalverzekering

Een kapitaalverzekering biedt de meeste keuzevrijheid. Bij deze verzekering keert de uitvaartverzekeraar na overlijden een vast bedrag uit aan de nabestaanden. Die zijn vervolgens volledig vrij wat betreft de besteding van dit geld. Het inschakelen van een afscheidsfotograaf behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Bij sommige verzekeringen zijn vooraf bepaalde diensten gedekt en is er daarnaast een vrij besteedbaar bedrag opgenomen in de polis. Dit deel kun je volledig naar eigen wens gebruiken, bijvoorbeeld voor een uitvaartfotograaf.

Naturaverzekering

Is de uitvaartverzekering een pure naturaverzekering? Dan is er vooraf een vast pakket aan diensten en producten meeverzekerd. Hier kun je niet zomaar van afwijken. Uitvaartfotografie is zelden of nooit een onderdeel van deze diensten. Daarom is de kans op een vergoeding klein.

Heb je op dit moment een naturaverzekering, maar wil je de kosten toch vergoed krijgen? Dan zou je kunnen overwegen om een losse kapitaalverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor 1.000 euro. Dan kun je 1.000 volledig vrij besteden aan zaken rondom de uitvaart, zoals een uitvaartfotograaf.

Op de website Uitvaartverzekering.nl vind je meer informatie over de Uitvaartverzekering en de vergoeding van uitvaartfotografie.

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en kantooradres:
Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Adres fotostudio:
Industrieweg 23, 5281 RW Boxtel
Gratis parkeren voor de deur. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.
De fotostudio is gevestigd in het bedrijfspand van Camp Specials.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites