Logo Herinneringbewaarster

Een foto geeft je jouw verhaal terug

Oma is en was mij ontzettend dierbaar. Na school ging ik vaak op mijn fietsje eerst langs haar, voordat ik naar huis fietste om braaf mijn huiswerk te maken.

"Hoi oma, ik kan maar even blijven hoor," zei ik direct als ik binnenkwam.
Oma: "Ik ben blij dat je er bent. Al blijf je maar 5 minuten. Hoe was het op school?"

Steevast gaf ik oma eerst een dikke kus. Met mijn ene hand raakte ik haar zachte rimpelige handen aan en met mijn andere hand steunde ik op de kriebelige stof van haar fauteuil. En voordat mijn billen de bank raakte (van diezelfde kriebelige stof!) bood oma mij al zo'n lekkere krokante Koffiewafel aan. 

Weet je. 
Zo'n oma had ik. 
Een echte oma. 

In haar ogen zag ik alleen maar echtheid en liefde, maar nu besef ik mij wat voor een powervrouw achter die ogen zat. ๐—œ๐—ธ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—ณ ๐—บ๐—ถ๐—ท ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฏ๐—ฒ๐—ธ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ณ๐—ผ๐˜๐—ผ'๐˜€. Foto's gemaakt rondom het huis, bij het gezin, vrienden of op vakantie. Mijn oma genoot van het leven. ๐—›๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ณ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐—น๐˜‚๐—ธ ๐—บ๐—ฎ๐—ด ๐—ถ๐—ธ ๐—ป๐˜‚ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป bij het bekijken van de foto's.

๐—›๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ฎ๐˜€ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ ๐—ถ๐—ธ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ถ๐˜๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ณ๐—ผ๐˜๐—ผ'๐˜€. Dit zou het laatste vastgelegde stukje van haar leven zijn. ๐—›๐—ฒ๐˜ ๐˜‡๐—ผ๐˜‚ ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฏ๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป. Dit laatste hoofdstuk blijft voor altijd open.

Ook mijn vragen rondom uitvaartdag blijven ๐—ผ๐—ป๐—ฏ๐—ฒ๐—ฎ๐—ป๐˜๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ. Ik weet alleen dat ik iets gezegd heb tijdens de avondwake, ik speciaal voor oma's uitvaart een zwarte blazer heb gekocht en dat we het nummer Heaven van Do hebben beluisterd.

We hebben het vast vormgeven naar ieders wens. 
Er op terugkijken kunnen we helaas niet.

๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐—ณ๐—ผ๐˜๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฎ๐—ด๐—ฒ ๐—ต๐—ฎ๐—ฑ ๐—บ๐—ถ๐—ท ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—น ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐—ด๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป.
Momenten die ik mij nu niet meer herinner, had ik middels een herinneringsdocument rustig kunnen terughalen. Het levensboek van mijn oma had ik compleet gehad.

๐—Ÿ๐—ฎ๐—ฎ๐˜ ๐—ณ๐—ผ๐˜๐—ผ'๐˜€ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—บ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป. 

 

โ™ก
โ™ก
โ™ก
Foto's door collega Gwendolyn Pieters Fotografie

 

 

 

Contact

Herinneringbewaarster
Daisy Renders


Het kan dat ik je volgende e-mailbericht of telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een opdracht. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en bezoekadres: Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur
of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). 
Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

(Gewoon een keer bij mij binnenkijken? 
Bekijk de aflevering van het tv-programma 
BinnensteBuiten.)

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2024 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites