Logo Herinneringbewaarster

Huilen tijdens een uitvaart? Dat doe ik niet

Ik huil niet. Althans, niet tijdens mijn werk als afscheidsfotograaf. Ik bewaar een gezonde afstand tot de familie, vrienden en andere nabestaanden. Op die manier ben ik gefocust en kan ik de afscheidsdienst of de momenten tijdens de laatste levensfase respectvol fotograferen en vasteggen

Natuurlijk word ik wel geraakt. Sommige momenten ontroeren mij. Liedjes die worden afgespeeld, nabestaanden die een mooie toespraak houden, kinderen die - hand in hand - een laatste maal rondom de kist staan van hun (groot)ouders of een erehaag van best friends op ronkende motoren. Het zijn zaken die mij ook raken. Is het niet op dat moment, dan wel wanneer ik de foto’s die ik heb gemaakt terugkijk.

Tijdens een afscheidsdienst houd ik afstand en beweeg ik me geruisloos door de ruimte. De dag draait om de overledene en de nabestaanden, zij moeten alle ruimte krijgen voor hun verdriet en de mooie herinneringen. Ik zorg ervoor dat ik niet opval, maar dat wel alle foto’s worden gemaakt die de familie en vrienden helpen in hun rouwproces. Deze foto’s bundel ik in een mooi fotoalbum, zodat er een tastbare herinnering is voor later.

Mijn doel is dat mijn professionele foto’s jou als nabestaande helpen bij het herinneren, ontladen, rouwen en beseffen. Afscheidsfoto’s geven troost. In de laatste levensfase en tijdens (het voorbereiden van) de uitvaart gaat er veel langs je heen. Dankzij de foto’s kun je nog eens in alle rust terugkijken naar al deze momenten en beseffen wat er is gebeurd. Dat biedt steun, ook na afloop van de uitvaart.

Ikzelf vond het heel bijzonder dat ik een foto vond van de uitvaart van mijn opa. Toen hij overleed was ik vier jaar en ik was ziek op de dag van de uitvaart. Ik heb door mijn jonge leeftijd en ziek-zijn heb ik er niets van meegekregen. Die ene foto brengt mij toch even bij het afscheid. Het helpt mij met mijn ouders te praten over de uitvaart, de periode ervoor én erna. Die ene foto brengt mijn opa weer tot leven in de herinneringen die wij als gezin samen delen.

Ik gun iedereen zo’n foto. Een foto die je helpt herinneren, rouwen en beseffen. Nu, maar ook in de jaren daarna.

 

De campagnebeelden om mensen te laten beseffen dat je een familielid een heel groot vraag stelt als je vraagt om de uitvaart van een dierbare te fotograferen.

 

Contact

Herinneringbewaarster
Daisy Renders


Het kan dat ik je volgende e-mailbericht of telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een opdracht. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en bezoekadres: Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur
of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). 
Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

(Gewoon een keer bij mij binnenkijken? 
Bekijk de aflevering van het tv-programma 
BinnensteBuiten.)

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2024 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites