Hoe je betekenisvolle herinneringen nooit gaat vergeten

Waarom maken we zoveel foto’s? Vluchtig met de mobiel of bewust met een fotocamera. Terwijl zoveel foto’s verdwijnen in het archief van de telefoon of op de harde schijf van de computer en we ze nooit meer bekijken of terug kunnen vinden? Hoe zorg je er nu voor dat al die foto’s betekenisvol en een mooie herinnering blijven?

Herbeleven

We leven in een digitale wereld. Het voordeel is dat we met onze mobiele telefoon alle dierbare momenten in ons leven vlot kunnen vastleggen. Geen moment hoeft voorbij te gaan zonder dat het wordt vereeuwigd. Waarom we dit doen? Omdat:

  • we nog eens terug willen kijken wat we hebben beleefd;
  • we bang zijn details te vergeten;
  • we die waardevolle momenten met andere willen delen (en verhalen vertellen werkt immers prettiger met foto’s erbij)

Stoffige foto’s

Mooie, speciale, ontroerende en vrolijke momenten worden snel vastgelegd en gedeeld. Daarna worden de foto’s vergeten in de massa aan beelden die we vastleggen:

  • Voor foto’s op je mobiele telefoon moet je veel te ver scrollen naar de juiste foto. Daar begin je niet aan; wat je zoekt vind je toch nooit meer!
  • De foto’s op je computer bekijk je nooit meer; iets terugzoeken is geen pretje in dat grote fotoarchief én dan moet je ook nog eens speciaal de computer er voor aanzetten. Gedoe!
  • Losse, afgedrukte foto’s verdwijnen in oude schoenendozen. Die foto’s komen enkel nog tevoorschijn bij een verhuizing.


Nooit meer zo persoonlijk als het was

Nooit meer wordt er omgekeken naar de foto’s die je maakte. Je wordt niet meer herinnerd aan de betekenisvolle momenten. In onze herinneringen vervagen de momenten.

Je vergeet belangrijke momenten nooit helemaal, maar er gaan meer details verloren dan je voor ogen houdt. Het verhaal jaren later vertellen aan je kinderen of nieuwe vrienden gaat iedere keer weer een stukje moeilijker. Verhalen worden steeds algemener en nooit meer zo persoonlijk als dat het moment daadwerkelijk was. Je mist de houvast van beelden.

Houvast van 1000-en foto’s

Er zijn verschillende manieren om die duizenden foto’s die we maken te bundelen, zodat we ze er altijd en gemakkelijk bij kunnen pakken:

  1. Fysiek foto album voor in de kast of op tafel
  2. Online diashow
  3. Persoonlijke app op je smartphone of tablet

Ik focus mij in dit blog graag op het vertrouwde fysieke foto album.

Het album ligt op tafel of staat in de kast en is altijd dichtbij. Zit je met vrienden rond de tafel en komt een verhaal op tafel waar je een mooi fotoalbum van hebt staan, dan is het album er snel bij gepakt. Het verhaal kan helemaal vertelt worden mét de details. Je stapt even terug naar dat moment met alle gevoelens en emoties. Je vertelt weer jouw volledige verhaal, omdat je houvast hebt aan de reeks beelden die je voor je hebt liggen.

Een foto album wordt een herinneringsalbum

We maken foto’s om herinneringen te bewaren en te delen. Foto’s in een album zijn zoveel meer dan alleen foto’s geprint en verzameld in een schoenendoos. Een album vertelt jouw verhaal opnieuw met alle gevoelens, emoties en geuren van dat moment. Je kan het moment herbeleven; alleen of met je kinderen, met familie of met je (nieuwe) vrienden. Een fotoalbum wordt een herinneringsalbum. Het is een tastbare herinnering om vast te houden.

Herinneringsalbum♥

Ik lever al erg lang een mooi herinneringsalbum af na iedere uitvaart. Een album met een fotocover van linnen en extra zachte (lees: aaibare) fotopagina’s.

Dit herinneringsalbum♥ wordt geproduceerd in Griekenland bij het bedrijf Konpoli. Ik vind namelijk dat jouw herinneringen de juiste aandacht verdienen. En dat stopt natuurlijk niet bij de aandacht die ik geef. Ook mijn leveranciers zoek ik zorgvuldig hier op uit.

Konpoli levert hoogwaardige albums, waarvan de fotopagina’s nog met de hand worden ingebonden; de juiste aandacht die jouw herinneringen verdienen!

In de afwerking is enorm veel mogelijk. Zo kan ik jouw bieden wat bij jouw persoonlijke verhaal en gevoel past. 

Geef jij jouw foto's de aandacht zie zij verdienen? Of ga je nu aan de slag met het maken van een mooie herinnering om vast te houden? Ik zou er blij van worden! Laat je het mij weten?

Met warme groet,
Daisy Renders
Herinneringbewaarster®

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en kantooradres:
Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Adres fotostudio:
Industrieweg 23, 5281 RW Boxtel
Gratis parkeren voor de deur. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.
De fotostudio is gevestigd in het bedrijfspand van Camp Specials.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites