Fotoproducten zijn erfstukken

Als klein meisje vond ik het al geweldig om door oude fotoalbums te bladeren. Mijn reacties en gedachten waren: 

  • “O, wat zien papa en mama er jong uit!”
  • “Wat houdt oma mij lief vast!“
  • “Dat fotobeeld ken ik alleen uit de verhalen van mijn ouders”

De liefde voor fotoboeken vergaat niet

Fotoboeken van dertig, veertig of zelfs langer geleden ruiken een beetje muffig en soms zijn de foto’s vergeeld, maar nóg steeds worden ze met liefde doorgebladerd. Vroeger door mijn opa en oma, daarna door mijn ouders en nu - alweer twee generaties verder - door mij.

Met opruimen of tijdens het uitzoeken van de kerstspullen stuitte ik vroeger op oude albums. Zittend op de zachte vloerbedekking met het fotoboek op schoot kon ik zo mijn reden waarvoor ik naar zolder was gegaan, helemaal uit het oog verliezen. Elke pagina in het fotoboek trok mijn aandacht.

Oude fotoafdrukken intrigeren

Een foto van mijn moeders opa en oma op de kast bij mijn ouders vind ik intrigerend. De portretfoto van mijn moeder in haar jonge jaren, aan de muur op het kantoor van mijn vader, vind ik geweldig mooi. En van mijn schoonmoeder hebben we oude trouwfoto’s gekregen van haar opa en oma. Ik kan er telkens weer naar blijven kijken. 

Onzichtbare momenten

Foto’s van geweldige, liefdevolle en/of bijzondere momenten staan in deze tijd netjes geordend in mapjes op de computer. Met liefde geordend en dubbel geback-upt maar die we nooit meer de aandacht geven die de foto’s verdienen. Bijzondere momenten blijven onzichtbaar in de computermapjes staan. Ondanks dat we veel vertrouwen hebben in digitale bestanden kunnen deze ook verloren gaan, beschadigen of op een verouderd opslagmedium komen te staan (heb jij nog een floppy-disk of een videospeler in huis?) De techniek blijft namelijk continu veranderen. Met het herinneringsalbum fysiek in de kast verklein je de kans dat de foto’s verloren gaan.

Erfstukken

Foto’s! Het zijn cadeautjes! Het zijn erfstukken! Foto’s zorgen voor een geheugensteuntje om je iets te kunnen herinneren of geeft een gehele nieuwe generatie inzicht in het leven van iemand die hen dierbaar is. Maar dan wel de foto’s die zijn gebundeld in een mooi album of als afdruk zijn ingelijst.

Heb jij ook een bijzonder erfstuk? En wat betekent dit voor jou? 

Met warme groet,
Daisy Renders
Herinneringbewaarster®

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en kantooradres:
Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Adres fotostudio:
Industrieweg 23, 5281 RW Boxtel
Gratis parkeren voor de deur. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.
De fotostudio is gevestigd in het bedrijfspand van Camp Specials.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites