Foto’s geven ons volop troost

We maken fotoalbums en bewaren kaarten omdat we de herinnering aan dat moment willen vasthouden. We willen geen enkel detail vergeten en nog eens terug kunnen kijken op die dierbare momenten. 

Kerst is een periode om stil te staan bij het heden en terug te kijken op het verleden. Als we met het hele gezin bij mijn schoonouders aan het kerstdiner zitten worden vaak oude herinneringen opgehaald. Ik hoor verhalen over een vakantie waar een boom op een auto belandde en over hoe leuk mijn man het langlaufen altijd vond tijdens de Carnavalsvakantie (niet dus ;-)). Of er wordt gediscussieerd welke auto ze ook alweer reden in 1986. Een fotoalbum uit de kast is er dan zo bij gepakt. En voordat we het weten bladeren we bijna allemaal in een oud fotoboek en zijn we tal van verhalen rijker.

Troostende foto’s

We hebben allemaal genoeg foto’s van de vrolijke kant van ons leven. Maar juist iets tastbaars moeten missen van belangrijke levensmomenten is enorm pijnlijk. We vergeten foto’s te maken bij zware of verdrietige gebeurtenissen. Bij deze momenten zijn het juist de foto’s die je kunnen troosten.

Als afscheidsfotograaf maak ik die troostfoto’s juist wel. Ik fotografeer met zorg en liefde belangrijke momenten uit het leven. 

Complete herinneringen

In september 2017 legde ik de herinnering vast van een Boxtelse familie tijdens de uitvaartdag van hun man, (stief)vader en opa. De familie voelde dat de herinnering moest worden vastgelegd, want ze regelde een mooi en respectvol afscheid voor hun krachtige goedzak. Ze wilden niets missen of vergeten en de foto’s zouden hen daarbij helpen.

Als afscheidsfotograaf mocht ik in mei 2018 ook aanwezig zijn bij het uitstrooien van de as. Dat ik dit moment mocht fotografen maakte hun afscheidsverhaal in het herinneringsalbum compleet.

De foto’s laten zien dat het een prachtige dag was, wat in sterk contrast stond met de gebeurtenis. Er was op te zien wie erbij het afscheid aanwezig waren. Maar vooral: de foto’s laten de verbondenheid zien tussen de familieleden en hun liefde voor hem, die krachtige goedzak die ze weer een stukje moesten loslaten.

Onder de kerstboom

Ik beloof mezelf deze kerst mijn fotoalbums er weer eens bij te pakken. Onder de kerstboom mijn herinneringen ophalen aan dierbare momenten uit het verleden. En daarna? Dan ga ik nadenken over 2021.

Ik wens jou en de mensen om je heen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe. Ook  wens ik je bij moeilijke momenten dat de mooie herinneringen een lichtpuntje kunnen vormen tijdens deze feestdagen. 

 

Veel liefs,
Daisy Renders
Herinneringbewaarster®

 

 

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en kantooradres:
Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Adres fotostudio:
Industrieweg 23, 5281 RW Boxtel
Gratis parkeren voor de deur. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.
De fotostudio is gevestigd in het bedrijfspand van Camp Specials.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites