De verhalen. We blijven ze vertellen. Zodat de herinneringen gaan leven.

Ik was ook een van de miljoenen bezoekers van Soldaat van Oranje. Deze musical vertelt het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. De zin ‘De verhalen. We blijven ze vertellen. Zodat de herinneringen gaan leven’, die ik las op de flyer in het theater in Katwijk, blijft maar door mijn gedachten dwalen.

De musical Soldaat van Oranje gaat over de oorlog. Met een 360 graden draaiende theaterzaal maak je bijna deel uit van het verhaal. De emoties op de bühne komen keihard bij je binnen. Ik was verbaast over het feit dat ik nooit heb nagedacht hoe het onderling tussen mensen/vrienden moet zijn geweest tijdens de oorlog. Want van een onbezorgd (studenten)leven werd je ineens in een wereld geslingerd waarbij vriendschappen en de liefde ineens niet langer vanzelfsprekend meer waren. Alle verhoudingen stonden op scherp.

De verhalen. We blijven ze vertellen. Zodat de herinneringen gaan leven.

Miguel komt in de film Coco erachter dat als wij de namen van onze dierbaren niet meer noemen, de overledenen de oversteek tijdens Día de Muertos* tussen het Dodenrijk en de aarde niet meer mogen maken en zij echt sterven, omdat zij zijn gestorven in onze gedachten.

*Día de Muertos is een Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Ik schreef hier eerder ook een blog over na mij bezoek aan Mexico.

De verhalen. We blijven ze vertellen. Zodat de herinneringen blijven leven.

Als we de namen van onze overleden dierbaren niet meer in verhalen noemen, de namen niet meer in alledaagse gesprekken hardop uitspreken, dan vervagen de herinneringen aan onze geliefden.

De verhalen. We blijven ze vertellen. Zodat de herinneringen blijven leven.

Een fotoalbum van een afscheid vertelt ook een verhaal. Jouw verhaal. Jouw verhaal van hoe je afscheid nam van iemand die je liefhad. Een foto album helpt je het verhaal opnieuw te vertellen, want foto’s bieden je hulp bij het herinneren. Ondanks dat het een verdrietige herinnering is, zijn er ook veel mooie momenten tijdens de uitvaart waar je aan herinnert mag worden. Zoals de foto waarop je lacht, omdat er een grappige anekdote werd verteld.

De verhalen. We blijven ze vertellen. Zodat de herinneringen gaan leven.

De verhalen. We blijven ze vertellen in woord en beeld. Zodat de herinneringen gaan leven. Generatie op generatie op generatie. De verhalen. Ze zijn een waardevol erfgoed. 

Met warme groet,
Daisy Renders
Herinneringbewaarster®

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders

Industrieweg 23
5281 RW Boxtel

Ik werk uitsluitend op afspraak.
Gratis parkeren voor mijn kantoor/fotostudio. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.

Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2021 Webdesign door Daisy Renders | www.beeldmaakster.nl | Technische realisatie door Shout4Sites