De uitvaartkist versieren

We leven in het jaar 2019 en we laten steeds meer van onszelf zien aan de wereld. Onze mobiele telefoon zegt heel veel over wie we zijn, wat we leuk vinden en wat we noodzakelijk vinden. Via bijvoorbeeld Social Media zouden we altijd en van iedereen kunnen weten waar ze zijn en wat ze doen. We plaatsen namelijk van bijna alles een foto of plaatsen een berichtje met wat we aan het doen zijn. Naast dat alles steeds meer gemoderniseerd wordt, wordt alles ook steeds meer gepersonaliseerd. Kijk maar naar producten die worden aangeprezen in tv-reclames. Ze weten producten altijd wel zo te presenteren dat het óók een product voor jou wordt. Personalisatie is over het algemeen heel vanzelfsprekend geworden. Maar wist je ook dat je eigen uitvaartkist te personaliseren is? Nee? Lees dan vooral verder om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Voor elk wat wils

Op een uitvaart vinden mensen het over het algemeen fijn als er elementen terugkomen die doen denken aan de overleden dierbare. Neem als voorbeeld:

  • De locatie
  • De favoriete soort bloemen/kleur bloemen
  • De muziek
  • Teksten

Wat ook steeds meer in opkomst is, is een gepersonaliseerde uitvaartkist. Dit neemt milde vormen aan maar ook iets uitgebreidere vormen. Er is eigenlijk voor elk wat wils. Wat het meest simpel is en dus het meest zal voorkomen zijn:

  • Kistschilderingen door de (klein) kinderen
  • De kist laten bedrukken met kleine stukjes zelfgeschreven tekst
  • Opgeplakte voorwerpen zoals hartjes met een boodschap erin verwerkt (zie foto)

Nog meer ideeën qua mogelijkheden kunnen zijn

  • De uitvaartkist in een zelfgekozen afbeelding laten inwrappen met duurzame folie
  • De uitvaartkist in een bijzondere vorm of materiaal laten maken. Denk aan een ronde kist, een zachte kist, milieuvriendelijke kist etc.
  • Een zelfgemaakte uitvaartkist. Dit is zelfs nog in alles compleet zelf maken of een bouwpakket aanvragen

Een gezamenlijk doel

Maar waarom zouden we dit doen? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een goede manier om de familie even bij elkaar te brengen. Samen zorg je ervoor dat de kist er mooi, waardig, maar vooral herkenbaar uitziet zodat het bij je dierbare past. Op deze manier leidt iedereen zichzelf een beetje af van de verdrietige situatie en geef je jezelf de ruimte om samen een glimlach op je gezicht te toveren. Je blijft bezig en hebt een gezamenlijk doel waar je naartoe kunt werken. Dit is ook een stukje rouwverwerking.

Gepersonaliseerde laatste groet

Kortom, alles kan tegenwoordig gepersonaliseerd en aangepast worden aan jouw wensen. Waarom zou je dit dan niet met je uitvaartkist doen? Je laatste groet in de stijl of in het thema wat jou kenmerkt en wat aan jou doet denken. Natuurlijk ziet niet iedereen dit zitten en dat is helemaal oké, maar voor de mensen die niet wisten dat dit kon, en het wel zouden willen, kan dit een hele mooie uitkomst bieden.

Zou je zelf ook een gepersonaliseerde uitvaartkist willen? Of zou je dit willen voor je dierbaren? Praat hier is met je omgeving over en vraag wat hun mening is. Het zal je misschien verbazen hoeveel mensen geïnteresseerd zijn in een gepersonaliseerde uitvaartkist, maar het bestaan er niet vanaf weten.

 

Met warme groet,
Joy Meijer
Stagiair bij Daisy Renders Afscheidsdrukwerk & Afscheidsfotografie

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en kantooradres:
Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Adres fotostudio:
Industrieweg 23, 5281 RW Boxtel
Gratis parkeren voor de deur. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.
De fotostudio is gevestigd in het bedrijfspand van Camp Specials.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites