Afscheid nemen

Ik ben ontwerpster van afscheidsdrukwerk en afscheidsfotograaf. Ik maak foto’s voor, tijdens en na de uitvaart. Ik leg nieuwe, laatste en oude herinneringen vast op beeld. In 2017 hielp ik de eigenaar van Houthandel Steenbakkers in Boxtel de 65 jaren aan herinneringen vast te houden. Lees mijn persoonlijke verhaal over afscheid nemen en bekijk ook zeker even het filmpje onderaan dit verhaal.

Afscheid nemen is iets wat mensen vaak erg moeilijk vinden. Ik zeg vaak, want soms neem je bewust afscheid van iets en geeft dit je verlichting.

Zo heb ik ooit afscheid genomen van mijn fulltime baan bij een marketing- en communicatiebureau. Dit afscheid maakte mij erg gelukkig (en dat maakt het me nog steeds!) Soms neem je afscheid van iets om weer een nieuwe stap in het leven te kunnen zetten. Deze nieuwe stap kan je inspireren en motiveren voor de toekomst.

Dag huis

In september 2017 hebben mijn man Mart en ik ook afscheid genomen. Afscheid van ons huis, omdat we een nieuwe stap wilden zetten. We kochten een oude timmerwerkplaats die we (nog steeds) aan het verbouwen zijn tot woning. De timmerwerkplaats is beter bekend als Houthandel Steenbakkers in de Wilhelminastraat. De stap om te verhuizen heeft ons geïnspireerd en gemotiveerd. Geïnspireerd op creatief vlak en gemotiveerd omdat we op een heerlijke plek in Boxtel kunnen wonen.

65 jaar herinneringen

De toenmalige eigenaar heeft in 2017 afscheid moeten nemen van zijn plek. Tegelijkertijd moest hij van 65 jaar arbeid op die bewuste locatie afscheid nemen. Het zijn 65 jaren aan herinneringen die daar zijn gemaakt, gegroeid en bewaard. Dat is toch wel even een moment om bij stil te staan. 

Een herinneringsalbum kunnen die herinneringen koesteren

Voor de toenmalige eigenaar heb ik in het geheim foto’s gemaakt in de werkplaats. Toen ik de foto’s maakte was het pand namelijk nog van hem, maar ik voelde het belang om de sfeer op dat moment vast te leggen.

Van de foto’s heb ik een mooi album gemaakt. Een herinneringsalbum vol met foto’s van de verschillende ruimtes zoals ze waren toen hij daar als timmerman nog hard aan het werk was. Zoals foto’s van zijn aantekeningen, rolmaat, werkpetje en –jas. De foto van zijn bureau is niet zomaar een foto van boekjes, aantekeningen en persoonlijke spulletjes, maar dit is een foto vol herinneringen. Mooie herinneringen om vast te houden.

Blij met het fotoboek

Het herinneringsboekje heb ik inmiddels gegeven en hij is er ontzettend blij mee. Ik moest het fotoalbum zelfs signeren!

Het boekje houdt zijn herinneringen aan die bijzondere locatie levend, het is een tastbaar bewijs van een mooi werkzaam leven en het geeft aanleiding tot een gesprek. Maar dit fotoboek is ook een stukje historie van Boxtel!

Herken je dit?

Heb jij een foto van iets waar je afscheid van hebt moet nemen of had je graag foto’s gehad, maar niet aan gedacht om ze toen te maken? Laat het hieronder weten in een reactie op dit verhaal. Op deze manier kunnen we samen het begrip afscheidsfotografie meer vorm en inhoud geven. Zo krijgt afscheidsfotografie steeds meer verschillende gezichten, en neemt het belang en de waarde alleen maar toe. 

Met warme groet,
Daisy Renders
Herinneringbewaarster®

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders

Industrieweg 23
5281 RW Boxtel

Ik werk uitsluitend op afspraak.
Gratis parkeren voor mijn kantoor/fotostudio. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.

Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2021 Webdesign door Daisy Renders | www.beeldmaakster.nl | Technische realisatie door Shout4Sites