Uitvaart in beeld: ja of nee?

Je bent in een rollercoaster beland. Iemand die je liefhebt is overleden en samen met je naasten ben je het afscheid aan het vormgeven. Locatie, afscheidsdrukwerk, het samenstellen van mooie levensverhalen: het is een intensieve periode waarin veel besluiten worden genomen. De uitvaart in beeld laten brengen door een fotograaf is ook een keuze die je maakt. Maar wat nu als jij wel de uitvaart in beeld wil laten brengen maar iemand anders wil dit niet?

Een dierbare is overleden en als familieleden kom je bij elkaar om een afscheid samen te stellen die helemaal past bij de persoonlijkheid van jullie dierbare. Jullie zijn het vrij snel eens over de kaart, advertentie, bloemen en de inhoud van de afscheidsdienst. Bij de uitvaart van de vader van een goede vriendin was een afscheidsfotograaf aanwezig en je weet nog hoe blij zij en haar familie waren met de indrukwekkende foto’s die zijn gemaakt. Het gaf hen veel steun in de moeilijke periode na zijn overlijden en nog steeds worden de foto’s bekeken tijdens droevige of juist speciale dagen. Telkens ontdekken ze weer iets anders. De foto’s zijn hen heel dierbaar.

Vrijblijvend gesprek

Je stelt aan je familieleden voor om een fotograaf foto’s te laten maken van het afscheid van jullie dierbare. Bijna iedereen ziet dat wel zitten, maar een van je familieleden wil dit liever niet. Hij vindt het idee beangstigend en vindt het onzin om deze moeilijke momenten vast te leggen. Jij vindt het moeilijk je hierbij neer te leggen. Je weet nu al dat je van het afscheid straks maar weinig mee krijgt en bent bang dingen te missen. Foto’s geven je de kans later nog eens terug te kijken en te zien wie er aanwezig waren, hoe mooi de ballonnen wegvlogen in de wind en hoe prachtig kleurrijk de bloemen op de kist waren.

Om te voorkomen dat er frictie komt, leg je je erbij neer. Er zullen geen foto’s worden gemaakt.

En dat is jammer. Waarom nodig je niet een afscheidsfotograaf uit? Zij kan uitleggen hoe ze te werk gaat en wat de nabestaanden mogen verwachten. Een afscheidsfotograaf is onopvallend aanwezig. Ze beweegt geruisloos, werkt met een stille camera en blijft op de achtergrond, maar weet wél de mooie en bijzondere momenten in beelden te vangen. Ook kan ze in een vrijblijvend gesprek laten zien wat voor soort foto’s er worden gemaakt en dat deze respectvol en mooi zijn. Natuurlijk zal ze altijd rekening houden met de wensen van de nabestaanden en hier vooraf goede afspraken over maken.

Allemaal een goed gevoel

Een gesprek met een afscheidsfotograaf kan heel verhelderend werken. Vaak vinden mensen het een raar idee om foto’s van een afscheid te laten maken, maar dat komt grotendeels voort uit onwetendheid. Door een goede uitleg wordt dat weggenomen en blijkt het ineens helemaal niet eng te zijn, maar juist erg mooi en dierbaar.

Het is belangrijk om als nabestaanden na een overlijden van een dierbare goede afspraken te maken over het afscheid en daarbij oog te hebben voor alle wensen die er zijn. Samen compromissen sluiten en oplossingen bedenken bij meningsverschillen is essentieel. Uiteindelijk wil je allemaal met een zo goed mogelijk gevoel terugkijken op het afscheid van je dierbare. Afscheid nemen doe je immers maar één keer.

 

Met warme groet,
Daisy Renders
Herinneringbewaarster®

 

 

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en kantooradres:
Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Adres fotostudio:
Industrieweg 23, 5281 RW Boxtel
Gratis parkeren voor de deur. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.
De fotostudio is gevestigd in het bedrijfspand van Camp Specials.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites