Orkest uit de hemel

Na een paar dagen van uitrusten op het Griekse strand en lummelen aan het zwembad was het voor ons weer tijd voor wat meer actie. Niet te veel, want we hadden onszelf beloofd deze vakantie rustig aan te doen.  

Fotomomenten

Met onze huurauto bezochten we een havenstadje, reden we langs de kustlijn en doorkruisten we authentieke Griekse dorpjes. Met het oog op mooie vergezichten stopten we regelmatig voor het bekende fotomoment. Zo ook hier. 

Het was een prachtig uitzicht, maar ik werd natuurlijk ook naar het kerkje met de begraafplaats getrokken. Ik was benieuwd naar hoe de Grieken de laatste rustplaats vormgeven en ik liep naar de afgesloten begraafplaats toe (Mart is dit inmiddels wel gewend. Lees ook mijn ervaringsverhaal wat ik eerder schreef over uitvaartcentra in Sri Lanka en rouwen in Mexico). 

Orkest uit de hemel

De begraafplaats lag vol met oogverblindende witte marmeren graven, versierd met foto's, zijdebloemen, planten, foto's en lichtjes achter glazen ruitjes. De begraafplaats zag er mooi en verzorgd uit, maar wat we hoorden was nóg mooier. De kleine glazen ruitjes die iets los lagen dansten door de wind heen en weer wat een mooi geluid gaf. Ze wisselden elkaar af en de geluidjes klonken diep en hoog. Het leek wel een orkest uit de hemel! Rustgevend en bijzonder. 

Rouwbrieven

Later las ik dat het op Kreta gebruikelijk is om binnen 24 uur te begraven in verband met het warme weer. Vanwege dit korte tijdbestek worden er dan ook geen rouwkaarten verstuurd, maar worden rouwbrieven opgehangen op elektriciteitspalen. Deze had ik inderdaad ook eerder in het dorp zien hangen. Het is een A4’tje met daarop de foto van de overledene, het tijdstip van de kerkdienst en de begrafenis en de namen van de familieleden. Bijzonder hoe elk land zo zijn eigen rituelen en gebruiken heeft!

Wat voor iets bijzonders maakte jij mee in jouw vakantie?

 

Liefs,
Daisy 
Herinneringbewaarster®

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en kantooradres:
Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Adres fotostudio:
Industrieweg 23, 5281 RW Boxtel
Gratis parkeren voor de deur. Gelegen op 1 km van Station Boxtel.
De fotostudio is gevestigd in het bedrijfspand van Camp Specials.

Ik werk uitsluitend op afspraak.

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites