Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ik wil je eerst leren kennen. Kan dat?

Ja, ik maak graag kennis met je! Zo voel jij of het goed voelt om mij de herinnering te laten vastleggen. Woon je in omgeving Boxtel, dan kom ik naar je toe. Woon je wat verder weg? Dan ben je van harte welkom bij mij op kantoor.

Fotografeer je alleen in Boxtel?

Voor het fotograferen van een uitvaart ben ik niet aan Boxtel gebonden. Ik werk vaak buiten Boxtel en ben op verschillende locaties bekend, zoals bijvoorbeeld het crematorium in Eindhoven, Veldhoven, Nieuwkuijk / Vlijmen, Tilburg of de Natuurbegraafplaats in Heeze en Schaijk. 

De online benoemde reportageprijzen zijn inclusief 30 km reiskosten.

Flits je tijdens het fotograferen van de uitvaartdag?

Tijdens de dag van het afscheid flits ik nooit. Ik moet het doen met het aanwezige licht. Ik ken mijn camera door en door en weet exact de juiste instellingen te kiezen, zodat ik jullie volledige dag met mijn camera kan vastleggen.

Ben je onopvallend aanwezig?

Tijdens de dag van het afscheid ben ik zo 'onopvallend' mogelijk aanwezig, maar ik zorg er wel voor dat ik een zo mooi mogelijk beeldverslag voor jou maak. Soms zal ik dan ook - in alle rust - wat meer op de voorgrond treden om een belangrijk detail of moment vast te leggen (denk aan het aansteken van de kaarsen voor in de kerk of in het crematorium). Als het moment klaar is, dan zet ik in alle rust weer een aantal stappen terug.

Krijg ik alle digitale bestanden bij mijn boeking?

Bij een uitvaartreportage ontvang je - na bestelling van het herinneringproduct (vanaf € 199) - de foto's op usb in hoge resolutie (afdrukkwaliteit 20x30 cm). Wil je geen album, maar enkel de digitale bestanden dan betaal je € 250.

Ontvang ik de foto's op een usb-stick?

Ja, na bestelling van jouw herinneringsproduct ontvang je van mij de foto's op een usb-stick mee naar huis. De foto's staan in afdrukkwaliteit (20x30 cm) op de usb-stick.

Hoeveel foto's krijg ik?

Bij een uitvaartreportage is het fhankelijk van het gekozen pakket. Bij pakket 'Dianthus' zitten 50 foto's, pakket 'Dahlia' 100 foto's en bij pakket 'Daisy' 200 foto's.
Ik vind het belangrijk om jouw de volledige herinnering in beelden te overhandigen. Vaak ontvang je van mij dan ook kosteloos meer beelden dan bij het pakket is inbegrepen.

Hoe komen mijn foto's er in tastbare vorm uit te zien?

Er is erg veel mogelijk. Ik werk met enkele professionele vaklabs die jouw herinnering vakkundig kunnen omzetten in een tastbare vorm. Denk aan een herinneringsalbum die in Griekenland met de hand voor je in elkaar wordt gezet of aan een wanddecoratie die van je muur afspat. Tijdens de bestelsessie laat ik je enkele voorbeelden zien en help ik je om een mooie tastbare herinnering vorm te geven. 
Bekijk alvast mijn productassortiment online.

Hoe lang bewaar je mijn digitale bestanden?

Helaas kan ik niet alles in mijn archief bewaren. Hoe graag ik dit ook zou willen, maar het wordt te omvangrijk. Ik hanteer een bewaartermijn van 1 jaar. Back-up jouw aangeschafte beelden dan ook goed op diverse locaties, maar onthoud ook dat digitaal niet voor eeuwig is. Print is voor altijd. Druk daarom je beelden af voor een tastbare herinnering. Heb je nog beelden verstopt in een computermapje staan, maar wil je er van gaan genieten? Dan kun je hier afdrukken bestellen van vaklab-kwaliteit: http://www.herinneringbewaarster.nl/fotoafdrukken.

Ik wil alleen digitale bestanden ontvangen en geen herinneringsproduct. Kan dat?

Nee, dat gaat niet. Naast het mini-album wat je van mij krijgt, kies je voor een herinneringsproduct, zoals een fotoalbum, wanddecoratie of herinneringsbox. Met deze tastbare herinnering heb je echt iets in handen. Een boekwerk die je met anderen kunt delen. Hierdoor kun je samen herinneringen ophalen en een mooi gesprek laten ontstaan. Ik geloof in dit tastbare bewijs, omdat digitale bestanden zoek kunnen raken of kunnen beschadigen.​ 

Als gediplomeerd grafisch ontwerpster help ik je bij het vormgeven van een mooi herinneringsproduct. Herinneringen mogen niet verstopt blijven op een usb-stick of computermapje. Maak ze tastbaar. Tastbare herinneringen kun je opnieuw beleven en van genieten of juist troost uit halen.

"Print is voor altijd"

Kan je mij de RAW-bestanden toesturen?

Nee, ik lever geen RAW-bestanden aan klanten. Soms vraagt een klant mij hiernaar, omdat hij of zij gelezen heeft dat ze ernaar moeten vragen. Anderen vragen naar deze RAW-bestanden, omdat ze denken dat een RAW-bestand van betere kwaliteit is.

In werkelijkheid is een RAW-bestand geen afgewerkt of bruikbaar product. Het bestand dient te worden bewerkt en omgezet in een bruikbare bestandsindeling. Zou je bijvoorbeeld een RAW-bestand willen laten afdrukken, dan krijg je te horen dat dit niet gaat. Elk vaklab (professioneel of voor particulieren) wil een JPEG-bestand hebben om afdrukken mee te maken, geen RAW-bestand.

Elke afbeelding die je ziet op mijn website, is een JPEG-bestand. Wanneer je mooie albums of wanddecoratie bekijkt, dan kijk je ook naar bestanden die zijn afgedrukt vanuit bewerkte, voltooide JPEG-bestanden en geen RAW-bestanden.

Zou ik jou een RAW-bestand geven dan is dat niet handig en zou het je uiteindelijk enkel frustreren.

Een andere reden waarom ik mijn RAW-bestanden in eigen beheer houd, is omdat het bewerken van de beelden (om er vervolgens JPEG's van te maken) deel uitmaakt van mijn creatieve proces. Dit proces maakt ook deel uit van wie ik ben als artiest en het gaat dus niet puur om "op het knopje drukken".

Komen mijn foto's ook online te staan?

Nee. Voor alle foto's die je op mijn website en social media kanalen ziet, heb ik expliciet toestemming gekregen. Deze mensen zijn trots op de foto's die ze nu hebben en ze willen anderen overtuigen hoe belangrijk het is om de herinnering vast te leggen. Maar niets gaat zonder jouw toestemming online!
Na de reportage neem ik contact met je op en bespreken we of er (enkele) foto's uit jouw reportage ook online geplaatst mogen worden. 

Je hebt alle vragen gelezen, maar je hebt toch nog een aantal vragen. Waar kan je dan meer informatie vinden?

Heb je na het doornemen van alle informatie nog vragen of wil je een - vrijblijvend - kennismakingsgesprek plannen? Bel of mail mij dan even en dan plannen we een datum. Ik ontmoet je graag op mijn kantoor in Boxtel.

Vriendenlijst

Vriendenlijst

Wil je ook op mijn vriendenlijst komen te staan met je e-mailadres? 
Elke maand verzamel ik dan mooie, interessante of ontroerende verhalen voor je.
Ik stuur je één mail in de maand, waarvoor je je op elk gewenst moment weer voor kan afmelden.

Contact

Ontwerpster en afscheidsfotograaf
Daisy Renders


Het kan dat ik je e-mailbericht of je telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een afscheidsreportage of ontwerp rouwdrukwerk. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Bezoek- en postadres: Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2022 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites