Logo Herinneringbewaarster

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Vergoeding fotografie via verzekeraar

Een aantal uitvaartverzekeringen biedt ruimte voor een vrij te besteden bedrag dat gebruikt kan worden voor een uitvaartreportage of herinneringsalbum nadien. Dit is afhankelijk van welke uitvaartverzekering je hebt. Neemt contact op met je verzekeringsadviseur of bespreek het met je uitvaartverzorg(st)er.

Alvast meer informatie? Klik hier: Uitvaartverzekering

Ik wil je eerst leren kennen. Kan dat?

Ja, ik maak graag kennis met je! Zo voel jij of het goed voelt om mij de herinnering te laten vastleggen. Je bent van harte welkom bij mij op kantoor. 

Fotografeer je alleen in Boxtel?

Voor het fotograferen van een uitvaart ben ik niet aan Boxtel gebonden. Ik werk vaak buiten Boxtel en ben op verschillende locaties bekend, zoals bijvoorbeeld het crematorium in Eindhoven, Veldhoven, Nieuwkuijk / Vlijmen, Tilburg of de Natuurbegraafplaats in Heeze en Schaijk. 

Mijn fotostudio is wel in Boxtel.

De online benoemde reportageprijzen zijn inclusief 30 km reiskosten.

Flits je tijdens het fotograferen van de uitvaartdag?

Tijdens de dag van het afscheid flits ik nooit. Ik moet het doen met het aanwezige licht. Ik ken mijn camera door en door en weet exact de juiste instellingen te kiezen, zodat ik jullie volledige dag met mijn camera kan vastleggen.

Ben je onopvallend aanwezig?

Tijdens een reportage ben ik zo 'onopvallend' mogelijk aanwezig, maar ik zorg er wel voor dat ik een zo mooi mogelijk beeldverslag voor jou maak. Soms zal ik dan ook - in alle rust - wat meer op de voorgrond treden om een belangrijk detail of moment vast te leggen. Als het moment klaar is, dan zet ik in alle rust weer een aantal stappen terug.

Krijg ik alle digitale bestanden bij mijn boeking?

Particulieren ontvangen de door mij gemaakte selectie foto's digitaal.
Ondernemers betalen per digitaal bestand.

Hoeveel foto's krijg ik?

Bij een uitvaartreportage is het fhankelijk van het gekozen pakket. Bij Pakket Dahlia zitten 200 foto's, Pakket Dianthus 150 foto's en bij Pakket Basis 100 foto's.
Ik vind het belangrijk om jouw de volledige herinnering in beelden te overhandigen. Vaak ontvang je van mij dan ook kosteloos meer beelden dan bij het pakket is inbegrepen.

Hoe komen mijn foto's er in tastbare vorm uit te zien?

Er is erg veel mogelijk. Ik werk met enkele professionele vaklabs die jouw herinnering vakkundig kunnen omzetten in een tastbare vorm. Denk aan een herinneringsalbum die in Griekenland met de hand voor je in elkaar wordt gezet of aan een wanddecoratie die van je muur afspat. Tijdens de bestelsessie laat ik je enkele voorbeelden zien en help ik je om een mooie tastbare herinnering vorm te geven. 
Bekijk alvast mijn productassortiment online.

Hoe lang bewaar je mijn digitale bestanden?

Helaas kan ik niet alles in mijn archief bewaren. Hoe graag ik dit ook zou willen, maar het wordt te omvangrijk. Ik hanteer een bewaartermijn van 1 jaar. Back-up jouw aangeschafte beelden dan ook goed op diverse locaties, maar onthoud ook dat digitaal niet voor eeuwig is. Print is voor altijd. Druk daarom je beelden af voor een tastbare herinnering. Heb je nog beelden verstopt in een computermapje staan, maar wil je er van gaan genieten? Dan kun je hier afdrukken bestellen van vaklab-kwaliteit: http://www.herinneringbewaarster.nl/fotoafdrukken.

Kan je mij de RAW-bestanden toesturen?

Nee, ik lever geen RAW-bestanden aan klanten. Soms vraagt een klant mij hiernaar, omdat hij of zij gelezen heeft dat ze ernaar moeten vragen. Anderen vragen naar deze RAW-bestanden, omdat ze denken dat een RAW-bestand van betere kwaliteit is.

In werkelijkheid is een RAW-bestand geen afgewerkt of bruikbaar product. Het bestand dient te worden bewerkt en omgezet in een bruikbare bestandsindeling. Zou je bijvoorbeeld een RAW-bestand willen laten afdrukken, dan krijg je te horen dat dit niet gaat. Elk vaklab (professioneel of voor particulieren) wil een JPEG-bestand hebben om afdrukken mee te maken, geen RAW-bestand.

Elke afbeelding die je ziet op mijn website, is een JPEG-bestand. Wanneer je mooie albums of wanddecoratie bekijkt, dan kijk je ook naar bestanden die zijn afgedrukt vanuit bewerkte, voltooide JPEG-bestanden en geen RAW-bestanden.

Zou ik jou een RAW-bestand geven dan is dat niet handig en zou het je uiteindelijk enkel frustreren.

Een andere reden waarom ik mijn RAW-bestanden in eigen beheer houd, is omdat het bewerken van de beelden (om er vervolgens JPEG's van te maken) deel uitmaakt van mijn creatieve proces. Dit proces maakt ook deel uit van wie ik ben als artiest en het gaat dus niet puur om "op het knopje drukken".

Komen mijn foto's ook online te staan?

Nee. Voor alle foto's die je op mijn website en social media kanalen ziet, heb ik expliciet toestemming gekregen. Deze mensen zijn trots op de foto's die ze nu hebben en ze willen anderen overtuigen hoe belangrijk het is om de herinnering vast te leggen. Maar niets gaat zonder jouw toestemming online!
Na de reportage neem ik contact met je op en bespreken we of er (enkele) foto's uit jouw reportage ook online geplaatst mogen worden. 

Je hebt alle vragen gelezen, maar je hebt toch nog een aantal vragen. Waar kan je dan meer informatie vinden?

Heb je na het doornemen van alle informatie nog vragen of wil je een - vrijblijvend - kennismakingsgesprek plannen? Bel of mail mij dan even en dan plannen we een datum. Ik ontmoet je graag op mijn kantoor in Boxtel.

Vriendenlijst

Vriendenlijst

Wil je ook op mijn vriendenlijst komen te staan met je e-mailadres? Ik plop slechts eenmaal per maand in jouw mailbox met mooie verhalen.

Stuur een mail naar info@herinneringbewaarster.nl en ik plaats je e-mailadres op de vriendenlijst. (Je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.)

Contact

Herinneringbewaarster
Daisy Renders


Het kan dat ik je volgende e-mailbericht of telefoonoproep niet direct beantwoord. Ik ben dan bezig met een opdracht. Ik beantwoord jouw mail zorgvuldig nadien, wanneer ik er gefocust naar kan kijken. Ik geef ook jou graag mijn volledige aandacht.

 

Post- en bezoekadres: Wilhelminastraat 1A, 5281 GP Boxtel
Gratis parkeren (blauwe zone) voor de deur
of op Parkeerplaats Breukelsplein (1 minuut lopen). 
Gelegen op 300 meter van Station Boxtel. 

(Gewoon een keer bij mij binnenkijken? 
Bekijk de aflevering van het tv-programma 
BinnensteBuiten.)

Volg mij op social media

Volg mij op social media

Voor meer informatie over mijn diensten, over mij en ontroerende verhalen.

Algemene Voorwaarden | Privacy policy

KvK 57441111 | BTW NL001749622B67

 

© 2020-2024 Webdesign door Daisy Renders | Team4Sites | Technische realisatie door Shout4Sites